26 januari 2022

Unieke kaartjes en geschenken om een geboorte aan te kondigen

2 min read
geboortekaartje

Wanneer je recent mama of papa bent geworden, wil je de komst van je kleine spruit natuurlijk met de hele wereld delen. Al tijdens de zwangerschap staan geboortekaartjes maken op je to-dolijstje. Deze kaartjes gaan vaak gepaard met leuke geboortebedankjes zoals doopsuiker. 

Maak zelf je eigen geboortekaartjes

Geboortekaartjes maken zijn een van de leukste dingen die je kan doen tijdens een zwangerschap. Je kan je creatieve zelf helemaal tot uiting laten komen bij het maken van deze kaartjes. Daarnaast heb je ook een overvloed aan keuze, dus je zal sowieso wel iets naar je smaak vinden. Je kan het kaartje volledig personaliseren en ontwerpen, maar er zijn wel een aantal dingen die op elk kaartje terugkomen.

Het belangrijkste van heel het kaartje is natuurlijk de naam van het kindje. Daarnaast staan ook de namen van de ouders, eventuele broertjes of zusjes en meter en peter erop. De geboortedatum en het uur mogen ook zeker niet ontbreken. Als laatste staan de contactgegevens van de ouders erop en eventuele cadeautips. 

Afhankelijk van de grootte van het kaartje kan er nog een leuk tekstje op staan, net zoals de lengte en het gewicht. Het kan ook altijd handig zijn om de lengte en het gewicht te vermelden. Wanneer familieleden of vrienden iets van kleding willen kopen, hebben ze ongeveer een idee van de kledingmaat die ze moeten kopen. Natuurlijk beslis je uiteindelijk volledig zelf welke informatie je wil delen en welke niet. 

Als je het geboortekaartje hebt gekozen, kan je altijd een proefdruk bestellen. Zo kan je al eens op voorhand zien of het kaartje volledig naar wens is. Indien niet, kan je altijd nog aanpassingen doen voor je ze definitief verstuurt. 

Geef leuke doopsuiker bij je geboortekaartje

Geboorte bedankjes zijn in de meeste gevallen doopsuiker. Wanneer je de baby voor de eerste keer bezoekt, krijg je meestal een zakje of potje doopsuiker. De naam van het kindje staat altijd wel centraal op het bedankje. Ook hier zijn enorm veel mogelijkheden. Zo heb je doopsuiker die je in doosjes kan steken of in kleine zakjes. Dit zijn de meest voorkomende versies, maar je kan ook kiezen voor iets anders dan doopsuiker. Je hebt bijvoorbeeld ook kleine plantjes waarbij je de naam op het potje laat drukken. Een bedankje dat iets minder bekend is, maar dat zeker even uniek is, is een blokje zeep met daarrond een papier gewikkeld met de naam van je baby. 

Je hebt met andere woorden mogelijkheden genoeg om de geboorte van je nieuwe spruit op een leuke manier aan te kondigen. Alvast proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *