26 januari 2022

Plasma aanstekers

2 min read

De plasma aansteker is een draagbare aansteker waarbij geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. De plasma aansteker straalt stijl en elegantie uit. Niet alleen de esthetische kant van de plasma-aansteker is aantrekkelijk, ook de duurzame eigenschappen van de plasma-aansteker zijn een verbetering op de normale wegwerpaansteker.

Hoe gebruik je een plasma aansteker?

Over het algemeen is de werking van elke plasma aansteker hetzelfde: onderaan de aansteker zit USB opening voor de oplaadkabel en bovenaan of aan de zijkant zit een knop om de plasma te ontsteken.

Een plasma aansteker is eenvoudig te gebruiken. Aan de zijkant van de plasma aansteker zit een knopje. Wanneer je dit knopje indrukt, ontstaat er tussen de twee ontstekingspunten van de plasma aansteker direct een gekleurde straal, de plasmaboog. Zodra je het knopje loslaat, verdwijnt de plasmaboog ook direct.

Een plasma-aansteker is, afhankelijk van de fabrikant, honderd tot enkele honderden keren oplaadbaar. Dit is mogelijk door middel van een bijgeleverde micro-USB-kabel en een micro-USB-poort aan de onder- of zijkant van het apparaat. Opladen is mogelijk door de 12 volt-aansluiting in een auto, een laptop of een USB-adapter voor het stopcontact. De USB-poort is vaak zelfs dezelfde als je telefoon oplader dus je hoeft geen extra stekkertjes mee op pad te nemen. Afhankelijk van de grootte van de batterij zijn de meeste binnen 2-3 uur volledig opgeladen.

plasma aansteker

Hoe duurzaam is een plasma aansteker?

Een plasma-aansteker heeft daarbij enkele voordelen en nadelen ten opzichte van een reguliere aansteker, die voornamelijk werken op een mengsel van propaan en butaan, organische stoffen die, bij verbranding, onder meer koolstofdioxide als eindproduct vormen.

Omdat een plasma aansteker op elektriciteit werkt en geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen, is er sprake van volledig schone verbranding, zonder enige uitstoot van CO2. Daarnaast kan de lithium-ion batterij die in een plasma aansteker zit, vele malen worden opgeladen, zodat een plasma aansteker veel langer meegaat dan een traditionele aansteker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *