26 januari 2022

Gellak en shellac: De verschillen

2 min read

Gellak en shellac zijn de twee populairste gel-manicures. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten? Omdat dit vaak nog onduidelijk is hebben we in deze blog enkele verschillen op een rij gezet, zodat ook jij het verschil eindelijk kent en kunt kiezen wat voor je de beste keuze is.

Hoe lang blijven ze zitten?

Gellak is de winnaar als het erom gaat welke van de twee langer blijven zitten. Omdat gellak opgemaakt is van een combinatie uit een gel en een nagellak, is het net zo duurzaam en sterk als een gel. Voor mensen die iets zwakkere nagels hebben is gellak de betere keuze. Het blijft niet alleen langer dan shellac, maar is ook dikker. Dit zorgt ervoor dat je nagels tot drie weken na een behandeling mooi blijven. Verder kun je ook nog uit veel kleuren kiezen.

Het verwijderen

Omdat gellak zo dik is, is het gelijkertijd ook moeilijker te verwijderen dan shellac. Dit kun je als voor of nadeel zien. Voor mensen die graag een avond lang mooie nagels willen hebben, maar hun nagellak de volgende dag weer eraf willen hebben, is shellac de betere keuze. Shellac is veel gemakkelijker te verwijderen.

Bewerking

Alle twee producten hebben dezelfde aanbreng tijd, maar bij een gellak procedure zul je nagel eerst bewerkt moeten worden. Je nagel moet eerst opgeruwd worden, zodat de gel beter aan je nagel hecht. Als je net wilt dat je nagel eerst bewerkt wordt, kies je dus beter voor shellac.

Nog niet zeker wat voor je persoonlijk de betere keuze is? Neem dan een kijkje op www.pinkgellac.nl om een beetje inspiratie op te doen.