7 december 2021

Een e-reader als cadeau geven

2 min read

Houd jij van boeken en lees je graag? Dan zal je omgeving dat waarschijnlijk ook leuk vinden en doen. Het is bijna Kerst en dat betekent dat bijna cadeautjes gekocht mag worden. In deze technologie blog vertellen wij waarom een e-reader het beste cadeau is voor een boekenwurm. Veel leesplezier!

Het onstaan van de e-reader

Het is inmiddels al 25 jaar geleden dat Sony de eerste e-reader met e-boeken in Nederland op de markt bracht. De absolute meerderheid was enthousiast geworden en heeft daadwerkelijk het product afgenomen, terwijl ook een deel van de klassieke lezers er niet al tevreden mee waren.

In 1971 werkte Michael Hart het concept van een e-book uit en sindsdien heeft men touchpoints gevonden om de e-reader te ontwikkelen. De hedendaagse e-reader kent meer specificaties in relatie tot de eerste e-reader. In de volgende alinea zullen we dieper naar de specificaties kijken.

Full HD beeldscherm

Als je een goede e-reader wil, dan zit je ergens tussen de 250 en 350 euro. Deze e-readers hebben een opslag van 8GB en hierdoor kan je meerdere boeken lezen en opslaan.

Een andere specificatie is, dat je de kleuren kan dempen zodat je ogen niet overbelast worden. Tevens gaat de batterij lang mee en kan je gerust de laatste bladzijde nog lezen.

Voordelen van de e-reader

Een van het grootste voordeel van de e-reader is, dat je nu meerdere boeken kan opslaan en lezen met behulp van de e-reader. Voorheen had je een hele boekenkast nodig, maar tegenwoordig is één e-reader genoeg.

Je hebt elk moment toegang tot je lievelingsboek en kan overzichtelijk lezen. Dit houdt in dat je meerdere boeken op hetzelfde moment kan openen en lezen.

Wil je meer technologisch gerelateerde artikelen lezen? Dan adviseren wij om de website van https://technologie.nl/ te bekijken.